Netradicinės pamokos


2021 m. spalio 12-13 dienomis mokykloje vyko netradicinės pamokos pradinukams ir vyresniųjų klasių mokiniams.

Spalio 12 d. Šalčininkų policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Olga Jasiukaitė vedė saugaus eismo pamoką 1-6 klasių mokiniams. Mokomųjų filmukų pagalba mokiniams buvo primintos pagrindinės saugaus elgesio taisyklės pakeliui į mokyklą ir į namus, atšvaitų naudojimo tvarka ir  važiavimo dviračiu reikalavimai. Už aktyvų dalyvavimą pamokoje mokiniai gavo dovanų  knygeles apie saugų eismą, atšvaitus. Mokiniai perdavė linkėjimus šuniukui Amsiui, kuris negalėjo atvykti į susitikimą su mokiniais, bet artimiausiu laiku būtinai lankysis mokykloje.

Spalio 13 d.  8-10 klasių mokiniai per prevencinį užsiėmimą su Šalčininkų policijos komisariato bendruomenės pareigūne Olga Jasiukaite kalbėjo apie nepilnamečių teisinę atsakomybę. Buvo pristatyti vyraujantys nepilnamečių teisės pažeidimai Lietuvoje ir už šiuos pažeidimus skiriamos baudos. Informuota, kad už vaikų padarytus teisės pažeidimus yra atsakingi jų tėvai. Be to, akcentuota atsakomybė už alkoholio, necenzūrinių žodžių vartojimą, patyčias, rūkymą viešosiose vietose. Pareigūnė skatino mokinius išsakyti savo nuomonę ir diskutuoti minėtomis temomis bei atsakė į mokinių klausimus. Daug įspūdžių vaikams padarė prevencinės mokymo priemonės: specialūs akiniai, kurie sutrikdo koordinaciją ir rūkoriaus plaučių maketas.

Dėkojame Šalčininkų policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Olgai Jasiukaitei už aktualias ir naudingas paskaitas mokiniams ir bendradarbiavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *