Tolerancijos dienos minėjimas

          Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimas mūsų mokykloje tapo tradiciniu. Šios akcijos tikslas išsiaiškinti bei prisiminti žodžio Tolerancija reikšmę, patraukliomis priemonėmis paskatinti mokyklos bendruomenę aktyviai dalyvauti ir susimąstyti apie toleranciją, jos reikšmę mūsų kasdieniniame gyvenime. Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu ugdyti gebėjimą toleruoti kitą.

          2019 metų Tolerancijos simbolis – švyturys. Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, jis rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir tolerancija, savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, „neužplaukti ant seklumos“, priimti kitokį žmogų, gerbti kitokius požiūrius.

         Visą savaitę moksleiviai kartu su dalykų mokytojais, grupių auklėtojais, bibliotekininke ir socialine pedagoge ruošėsi šiai dienai: vyko pokalbiai, filmų peržiūra ir jų aptarimas, plakatų piešimas, švyturių maketų gaminimas iš įvairių medžiagų. Judriųjų pertraukų metu ir vakarais vyresniokai  mokė mokytojus, auklėtojus ir pradinių klasių mokinius šiuolaikinio šokio judesių. Po pamokų, grupių užsiėmimuose auklėtiniai mokėsi etiketo taisyklių, kaip reikia bendrauti vieniems su kitais  ir su vyresniaisiais.

          Minėjimo dieną mokyklos fojė sublyksėjo Tolerancijos švyturiai. Vyko nuveiktų veiklų aptarimas, 1-10 klasių mokinių darbų ir požiūrio į toleranciją pristatymas. Žymių žmonių minčių skaitymas ir aptarimas. Tolerancijos švyturiai, plakatai, piešiniai, kuriomis papuošta mokykla,  dar ne vieną dieną primins apie minėjimą ir tolerancijos poreikį mūsų mokykloje ir visuomenėje.

                                                             Labai dėkingi mokyklos bendruomenei už pagalbą ir aktyvų dalyvavimą

            

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *